"troughtheviewfinder"

Polaroid ha anunciat que deixa de produir els carrets per la seva famosa càmera d'instantànies. D'aquesta manera es confirma la mort d'aquesta tecnologia, just un any més tard que s'anunciés que no vendrien més càmeres amb aquest suport fotogràfic. És l'última víctima de la transformació digital de la fotografia. Snif.

De totes maneres, si sou romàntics de la fotografia antiga i us agradaria donar un toc "retro" a les vostres fotografies digitals heu de conèixer una nova tècnica anomenada "troughtheviewfinder".

La tècnica consisteix en aconseguir el visor antic d'una càmera que l'avi no faci servir, i acoplar-la a l'objectiu de la nostra càmera digital de molts i molts megapíxels. La finalitat és senzilla: dotar de taques, marcs, desenfocaments i rallades les fotografies digitals que fem per tal de donar caliu a les nostres creacions.



foto de [christina]

A continuació us deixo un parell d'enllaços amb exemples de fotografies fetes amb aquesta tècnica i un grup de discussió on podeu trobar quins models de càmera antics podeu fer servir.

fotos amb la tècnica "troughtheviewfinder"

grup de discussió

2 comentaris:

Unknown ha dit...

podries incloure també el com-fer una càmera lomogràfica. (es diuen així?)

Anònim ha dit...

Interessant tema. És una llàstima, jo encara conservo una càmera antiga a casa, però tot i que funcioni, no m'atreviria a tocar-la, per si de cas. Tot això ho fa la digitalització, que per una banda està molt bé, però per l'altra, els més romàntics, ens quedem sense opcions. De tota manera, sempre ens quedaran els antiquaris o el retoc fotogràfic...en fi. Per cert, un bon blog, espero que rebis moltes visites!! Salutacions